Wassen en föhnen

 

U kunt in de salon terecht voor enkel een wasbeurt, bijvoorbeeld tussen twee trimbehandelingen door. Bij het wassen zitten geen aanvullende behandelingen inbegrepen, deze zijn eventueel wel bij te boeken.

 

Kammen en borstelen

Indien u niet in de gelegenheid bent om uw (langharige) hond zelf met regelmaat te kammen of te borstelen, dan kunt u in de salon terecht voor afzonderlijke borstel/kam beurten.

 

Knippen

Het inkorten van de kroeshaarvacht door middel van een rechte schaar of gebogen schaar, bijvoorbeeld bij Poedels, Doodles en Waterhonden.

 

Ontwollen

De loszittende onder wol wordt los geblazen na het wassen. Deze techniek wordt vooral toegepast bij  o.a. Berner Sennen, Labrador, New Found Lander ect. Deze rassen worden vooral tijdens de rui periode behandeld om de 3 á 6 maanden.  Dit scheelt veel rondslingerend hondenhaar in huis. 

 

Plukken

Het plukken gebeurt met de hand, de losse ruwe haren wordt geplukt.
Rassen die geplukt kunnen worden zijn o.a. Dashond Ruwharig, Border Terriër, en ruwharig Jack Russel Terriër.  Bij het strippen worden de lange ruwe haren verwijderd waardoor de korte ruwe haren blijven staan. Zo blijft uw hond zijn ruige ruwharige uiterlijk het hele jaar behouden. 

 

Effileren/uitdunnen

Effileren/inkorten. Het inkorten van de vacht met een effileerschaar,  o.a. Maltezers en Boomers. 

Effileren/uitdunnen. Het uitdunnen en inkorten van het haar, door middel van een effileerschaar en door te plukken. Hierbij wordt er op gelet om het natuurlijke uiterlijk van uw hond zoveel mogelijk te behouden. Rassen die geëffileerd worden zijn o.a. Golden Retrievers, Spaniels en Setters. De frequentie hangt erg af van het vachttype en het feit of deze wel of niet gecastreerd is.

 

Scheren

Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Indien uw hond ernstige klitten heeft wordt uw hond in overleg geschoren.

 

 

Aanvullende behandelingen 

Nagels knippen 

Oren uitplukken