De fase van angst voor het onbekende komt bij een pup na 12 weken. Daarom is het van belang om uw pup zo veel mogelijk kennis te laten maken met alles wat in een hondenleven belangrijk is. Daardoor ontwikkelt uw pup zich tot een sociale, niet-angstige hond met voldoende zelfvertrouwen voor de rest van zijn leven.


Tussen de 12 weken en 6 maanden kent uw pup de tweede socialisatieperiode. Hij/zij zal minder enthousiast de grote wijde wereld tegemoet zien, maar meer terughoudend zijn en misschien vluchtgedrag vertonen.
Deze zeer belangrijke periode in een hondenleven legt de basis voor de toekomst.

Aan u, het baasje, de belangrijke taak om in deze periode de pup gedoseerd kennis te laten maken met zoveel mogelijke dingen waar hij/zij in zijn verdere leven mee te maken zal krijgen.

Ook een bezoek aan de trimsalon hoort daarbij. De trimtafel, de geurtjes, geluiden, alles is nieuw.  Ik laat uw pup daarom rondlopen, hij/zij krijgt iets lekkers, we doen een leuk spelletje en er worden natuurlijk veel knuffels gegeven!

De nageltjes worden geknipt, de oogjes (zo nodig) vrij geknipt en de voetjes worden (zo nodig) netjes geknipt en ik kijk de oortjes even na.

 

Met liefde, geduld en kennis, ervaart uw pup de eerste kennismaking met de salon als positief op deze manier. 

Er zijn geen kosten aan de puppy gewenning verbonden en duurt ongeveer 45  minuten tot 1 uur.